Visstoofpotje met Witbier

 

visss

Wat heb je nodig;

• roomboter                                   • 1 dl witbier
• 2 tenen knoflook                        • 4 filetjes van tong (slip)
• klein gesnipperd uitje               • 400 gram kabeljauwfilet
• 2 dl kookroom                            • 300 gram mosselen
• peper en zout                              • paar takjes kervel fijngehakt
• knol venkel plus het groen

Stap voor Stap;

Stoof de fijngehakte knoflook en ui in de roomboter.

Voeg de venkel hier bij.

Voeg de mosselen toe, verwarm het geheel en blus af met het witbier.

Haal de mosselschelpen er uit wanneer deze open zijn en leg ze even aan de kant.

Laat nu het bier tot de helft inkoken. Voeg de kookroom toe en breng het geheel aan de kook.

Snijd de visfilets in evenredige stukken en leg deze in de saus.

Laat de vis nu zachtjes gaar sudderen. Zodra de vis gaar is, voeg dan de mosselen weer bij de saus en warm het geheel opnieuw op.

Haal nu de vis, mosselen en groenten uit de saus en leg deze zolang op een warm bord.

Kook de saus verder in tot gewenste dikte en breng ze op smaak met de kervel, het groen van de venkel, peper en zout.

Verdeel de vis over de potjes of borden.

Lepel de saus over de vis en garneer het geheel met de takjes kervel.

Lekker man!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>